Welkom

Beste bezoeker,

Mag ik u van harte welkom heten op mijn blog die ik naar aanleiding van mijn buitenlandse studie hier heb neergeplant.

Zoals velen van jullie wellicht al weten zit ik 3 maanden in het buitenland. Op deze blog zullen jullie geregeld een verslagje en foto's terugvinden van mijn verblijf in de Portugese hoofdstad.
Jullie kunnen via deze weg ook reageren op alles wat er door mij gepost zal worden.

Cruise around and conquer this blog!


dinsdag 26 februari 2008

Eerste schooldag

Maandag 25 februari: eerste schooldag
Vandaag was het onze eerste schooldag hier. ‘t Is te zeggen, 2 uurtjes drama. Om 8 uur opgestaan en rond 9 uur vertrokken richting de bushalte. Een kwartiertje gereden naar Benfica. Omdat we te vroeg waren en nog niet hadden ontbeten iets gegeten en een koffie gedronken in een pastelaria vlak bij de school. Iets na tien nog even bij Carla langs geweest om te vragen dat het paswoord al geregeld was. Nog altijd niet in orde. Zij ons het bureel van de verantwoordelijke informaticus laten zien waar we hem konden vinden voor het verder met hem te regelen. Daarna nog een halfuurtje de tijd gehad om in’t zonneke wa te chillen. Om iets voor 11 uur afgezakt naar het juiste klaslokaal en gewacht op de rest van de klas. Er kwamen nog twee andere erasmusstudenten opdagen. Een Nederlandse van Groningen en een Duitste van Stutgard. Even kennis gemaakt met elkaar tot de eigenlijke klas verscheen. Zoals verwacht enkel meisjes. Onszelf kort even voorgesteld aan de klas en dan begonnen met de ‘les’. We bekeken enkele filmpjes van toneeltjes die de studenten vorig jaar hadden moeten uitvoeren voor de rest van de school. Best wel wat flauwkes en weinig origineel. De meeste toneeltjes waren versies van bekende sprookjes zoals Hans en Grietje, de mier en de sprikhaan, … De student die het beste Engels kon uit de klas ons telkens uitgelegd waarover het nu ging, terwijl we eigenlijk zelf wel konden volgen en wisten wat er aan de hand was. Omdat de rest van de les eigenlijk niet van toepassing was voor ons, mochten we een halfuur vroeger vertrekken.
Terug bij Carla langs geweest om te gaan melden dat de dramales was meegevallen en dat we het wel zagen zitten om dit te blijven doen. Ze vertelde ons dat er vanalles gewijzigd was en dat onze lessenrooster moest aangepast worden. Al bij al waren die aanpassingen zeker in ons voordeel. Nu hebben we maandag 2 uurtjes les, dinsdag geen les, woensdag 1,5 uur les, donderdag 4 uurs les, vrijdag geen les. Valt goed mee hé!
Nadat dit allemaal in orde was warm gaan eten in de refter van de school. 2 euro voor een driegangenmenu. Daar kunde nie voor sukkelen! Lekker gegeten en terug vertrokken richting de bushalte. Eén halte verder afgestapt dan onze residentie en op zoek gegaan naar het winkelcentrum Olivais. Dit bleek ongeveer een kwartiertje stappen te zijn van onze residentie. Hier in een supermarkt brood, beleg en drinken gekocht voor de volgende dagen. Te voet terug naar ons home gewandeld. Hier wat gesurft en gegeten. Om 23 uur kwam één van de kerels van de gang ons vragen om mee te gaan sjotten. Ik mee gegaan, Sven niet. Op een pleintje van de campus ISEL een potje gevoetbald. Ik zag al direct dat die manne veel beter waren dan mezelf. Ik maar in de goal gaan staan omdat ik er niks van bakte en ons team door mij op achterstand geraakte. Ondanks mijn mindere prestatie mezelf toch geamuseerd. Tegen 1 uur afgefloten en mijn bed in.

Dinsdag 26 februari: Museu Militar en Igreja de Santa Engrácia
Vandaag geen school. We hadden eerst het plan om met de trein een bezoek te brengen aan Sintra, een dorp ten westen van Lissabon waar enkele prachtige kastelen staan die deel uit maken van het werelderfgoed. Maar omdat we pas ’s middags wakker werden was dit niet meer echt de moeite. Het zal voor een volgende keer zijn. Dan maar besloten vandaag een museum te gaan bezoeken. Dit bezoek kadert binnen de vervangtaak van het vak socio-culturele activiteiten. Met de metro vertrokken en afgestapt in Baixa-Chiado. Via het Praça do Commercio evenwijdig met de Taag naar het Museu Militar gewandeld. Onderweg nog snel iets binnen gestoken. Inkom betaald en aan het bezoek begonnen. De voornaamste collectie van het museum bestond uit kanonnen uit de 18de eeuw, harnassen en zwaarden uit de middeleeuwen en een groot arsenaal vuurwapens tot aan de Grote Oorlog (´14 – ’18). Enkele pronkstukken gezien maar nogal dikwijls hetzelfde. Spijtig dat veel van de informatie enkel in het Portugees stond geschreven. De kamers van het museum waren echt wel pareltjes. Veel gouden krulletjes, beelden en imposante schilderingen op de wanden maakten zonder meer ook deel uit van de charme van het museum. Jammer genoeg hebben we hier geen foto’s van omdat we hier geen toestemming voor hadden gekregen.
Na het museumbezoek via de straatjes van Alfama richting de Igrja de Santa Engrácia gewandeld. 1 euro betaald om binnen te mogen. Dit loonde wel de moeite. Vanop de imposante koepel van de kerk heb je een mooi zicht op Lissabon en de Taag. Daarna door smalle steegjes verder gekuierd richting Praça de Commercio. Hier nog even gezeten en dan de metro terug genomen.

1 opmerking:

Anoniem zei

Hey Jef,
amai véél vrije tijd om de omgeving te verkennen, wat je zo te zien en te horen ook vollen bak aant doen bent.
Lekker relaxed!

Groetjes
Jo

Ps:Enjoy the blue sky!!! Hier ist op z'n Belgisch :(