Welkom

Beste bezoeker,

Mag ik u van harte welkom heten op mijn blog die ik naar aanleiding van mijn buitenlandse studie hier heb neergeplant.

Zoals velen van jullie wellicht al weten zit ik 3 maanden in het buitenland. Op deze blog zullen jullie geregeld een verslagje en foto's terugvinden van mijn verblijf in de Portugese hoofdstad.
Jullie kunnen via deze weg ook reageren op alles wat er door mij gepost zal worden.

Cruise around and conquer this blog!


zaterdag 8 maart 2008

Week 3

Week 3
Een week is hier gedaan voordat je het weet. Omdat er niet veel te vertellen valt over de lessen zelf beperk ik me in dit verslag tot de dingen die mezelf zijn bijgebleven.
Maandag dramadag. Verder gekeken naar de toneeltjes van vorig jaar: niet echt interessant. Rond 10 uur richting het stadion van Benfica gewandeld. Eens gaan vragen hoeveel we moesten betalen om binnen te mogen. 10 euro leek ons nogal veel voor hetgeen het was. We zijn dan maar eens rond het stadion gewandeld en hebben daarna de bus terug genomen naar Chelas. De rest van de dag wat voor het eindwerk gewerkt en een potje gekookt.
Dinsdag is voor ons een lesvrije dag dus we moeten deze zien op te vullen met dingen die we hier nog zouden kunnen doen. In de namiddag eens gaan kijken in het park hier vlakbij: Parque Bela Vista. Dit is ook het park waar Rock in Rio doorgaat. Een groot muziekfestival dat overgekomen is uit Brazilië. Jammer genoeg zitten we al terug in België als het hier van start gaat. Na ons parkbezoek zijn we nog even wat eten gaan halen in een hypermarkt hier ook niet zo heel ver vandaan. Sven een vleesje gekocht zonder dat hij wist wat het juist was. Thuis, nadat hij het gebakken had, bleek dit lever te zijn. Sven alles weggekapt.
Woensdag terug vroeg uit de veren om te gaan knutselen. Begonnen aan een soort van weefwerkje. Hierna richting winkelcentrum Colombo gestapt omdat Sven nieuwe schoenen wou. Even rondgekeken en dan uiteindelijk de schoenen gekocht die hij vorige week al had gezien in de Sport Zone. Nog iets (goor) gegeten in de Mc Donalds en dan met de bus terug vertrokken. In de namiddag in Baixa en Bairro Alto wat foto’s gaan trekken voor de taak van multimedia. ’s Avonds verder gewerkt aan de taak en vroeg gaan slapen.
Donderdag weer vroeg op. Het eerste uur gedanst en vervolgens naar de les multimedia gegaan. Onze taak nog niet moeten komen verdedigen. In de refter iets gegeten en buiten in de zon gewacht tot we konden gaan zwemmen. Met heel de klas samen vertrokken en de bus genomen richting het universitair zwembad. Aantal spelletjes en oefeningen gedaan. Wel leuk. Nadien nog iets gedronken op het terras van een cafeetje in de buurt en dan de bus genomen. ’s Avonds gekookt en daarna samen met de twee Poolse en een Spaanse die hier ook in de residentie verblijven vertrokken richting Bairro Alto. Al redelijk snel opgesplitst en onze eigen weg opgegaan. Een tijdje op de Erasmus-corner gestaan: een plaats in Bairro Alto waar veel erasmusstudenten samenkomen en buiten op straat een praatje slaan en een biertje drinken. Omdat er ook een erasmusfeestje te doen was in de Xanax daar eens gaan kijken. Ondanks de drukte en de slechte muziek direct terug vertrokken. Dan maar even op een pleintje gezeten met uitzicht op de stad en daarna de nachtbus genomen.
Vrijdag uitgeslapen en een rustige dag gehad. ’s Avonds eerst iets gaan eten en dan eens terug gaan zien in het gezellige Associação de Loucos e Sonhadores. Hier rustig een sapke gedronken. Vervolgens vlakbij nog een koffiekoek gaan halen in een soort van warme (nacht)bakker. Heel de nacht open en echt lekker verse koffiekoeken te verkrijgen. Bangelijk! Nog even op de erasmus-spot gestaan en even gepraat met ne kerel van Heist –Op-Den –Berg. Daarna naar de bushalte gestapt en de bus naar huis genomen.

Geen opmerkingen: